vineri, 22 noiembrie 2013

Metastaze

Romania vs. Grecia

    Meciul unei generații; Meciul unei națiuni. Titluri mari pe ecranele televizoarelor și pe paginile ziarelor. 
    Acum, pentru că m-am mai liniștit, pot să scriu. Au fos Speranțele tuturor românilor strânse într-un mare buchet, ținut în brațele celor care au sperat și susținut naționala României pe Arena Națională.
    Îmi pare rău, dar eu am văzut altceva la TV: Grecia vs. Grecia, scor 1-1. Și după acest scor Piți declară la conferința de presă că echipa a făcut un meci bun și că este mulțumit de prestația jucătorilor. În viziunea lui de mare antrenor poate așa o fi, dar ce spun toți acei plătitori de bilete de pe spinarea cărora trăiește FRF și el, antrenorul? Who cares?!
    Naționala României nu a fost decât o echipă fără imaginație, fără vlagă, neputincioasă în fața pragmatismului echipei Greciei, o echipă creată după chipul și asemănarea lui Piți, antrenorul care se pricepe mai degrabă la alte sporturi decât la fotbal; antrenorul plătit regește de către FRF.
    Pe Piți îl doare moțul de la bască. Nimeni nu i-a cerut să califice naționala la C.M. așa că... FRF poate să-i rezilieze contractul (dacă are 1,5 milioane de euro, parcă) pentru că el nu-și dă demisia. Timpul trece, leafa merge.
    Nu învinuiesc jucătorii pentru ratarea calificării (chiar dacă nu i-am văzut "murind" pe teren), doar  pentru că antrenorul este responsabil cu concepția jocului și strategia de urmat pentru a câștiga un meci. Cum le cânți așa joacă.
    Și totuși, principalul vinovat este FRF. De ce au refuzat alți antrenori buni (demonstrați de rezultate) să antreneze naționala? Pentru că nu-i poți impune unui Lucescu (e doar un exemplu de verticalitate) să formeze o echipă din jucători impuși pe sprânceană de către federație pentru că este pupila lui cutare sau cutare, impresari pentru care Naționala României este doar o rampă de lansare pentru afacerile lor. Pentru aceștia PATRIOTISMUL este ceva desuet.
    Nimic nu se va schimba până ce nu vor dispare "metastazele": Mircea Sandu și acoliții lui, de la conducerea FRF și, nu în ultimul rând, acei "procuratori" care impun cine și cât să joace pentru a li se umple conturile.
    Până atunci, mi-am promis solemn că nu voi m-ai viziona niciun meci al Naționalei, atât timp cât va fi antrenor acest Piți. Și nu cred că pot fi acuzat de lipsă de patriotism.
    Ca de obicei, vă invit la Reflecții. Toate cele bune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înainte de a comenta:
- Semnează-te cu numele/pseudonimul. Nu se acceptă comentarii de la "panadecauciuc, adidas torssion etc".
- Fii politicos chiar dacă nu avem opinii similare. Respectul solicită respect, acesta este motivul pentru care pe acest blog nu vor fi acceptate atacurile personale. Problemele legate de alți bloggeri nu le posta aici.
- Comentariul trebuie să aducă informații noi. Încearcă să aduci în discuție experiențele personale. Contribuția ta ajută comunitatea să prindă în atenție o multitudine de aspecte raportate la cele aduse de autorii blogului în discuție.
- Îți mulțumesc că ți-ai rupt din timpul tău pentru a mi-l acorda mie și sper să te mai văd pe aici, poate chiar și pe prietenii tăi :)

Translator