marți, 29 octombrie 2013

Cine mai fură ?

"Aici sunt banii dumneavoastră"

    Acum nu știu câți ani (cinci, șase, nu are importanță pentru că nu m-a interesat fenomenul), a început un mare tam-tam pe tema pensiilor private. Un alt produs sau altă găselniță a bancherilor, la care a pus umărul și statul, pentru a atrage musca la miere, adică banii cetățenilor care muncesc pe brânci pentru ziua de mîine, dar nu a lor ci a altora.
    Sute, poate chiar mii de agenți, cu tolba plină de vrăjeli, au pornit prin toată țara la cules... "Uite-așa o barbă-avea și uite-așa o pieptăna"
    Statul, pentru a fi sigur că banii vor veni, au emis și o lege prin care contribuția la pensiile private să fie obligatorie (Pilonul 2 - pentru cei cu vârsta până în 35 de ani), deoarece cetățenii "este" tineri și nu știu ce este bine pentru ei.
    Mulți s-au întrebat, și au întrebat, cât de sigură este investiția, iar EI s-au grăbit să ne asigure că totul este roz căci, din fericire pentru contribuabili, legislația pensiilor private a reușit să facă un sistem sigur și eficient pentru participanți, (bla, bla, bla și uite-așa). Poate într-o altă țară, altă lume sau altă viață căci realitatea, în țara lor nu a noastră, ca și în alte multe domenii este alta: se fură pe rupte. Și fură tocmai cei care gestionează sau ar trebui să gestioneze banii contribuabililor.
    În raportul Curții de Conturi, rezultat după auditarea activității Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, este consemnat totalul plăților făcute de aceasta în anul 2012, respectiv 3,7 milioane de euro din care 79% (aprox. 3 milioane euro) reprezintă cheltuieli de personal: salarii (ok), prime de căsătorie, de vacanță, premii pentru foștii directori ș.a.m.d.
    Pentru a nu mă lungi cu vorba căci mi se face greață, puteți citi articolul pe  http://adevarul.ro/news/eveniment/dezmat-banii-pensii-private-1_526e7a07c7b855ff568d30c4/index.html .
    Iacă-tă că Aici nu mai sunt banii dumneavoastră.
Aștept reflecțiile dumneavoastră. 
Să auzim de bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Înainte de a comenta:
- Semnează-te cu numele/pseudonimul. Nu se acceptă comentarii de la "panadecauciuc, adidas torssion etc".
- Fii politicos chiar dacă nu avem opinii similare. Respectul solicită respect, acesta este motivul pentru care pe acest blog nu vor fi acceptate atacurile personale. Problemele legate de alți bloggeri nu le posta aici.
- Comentariul trebuie să aducă informații noi. Încearcă să aduci în discuție experiențele personale. Contribuția ta ajută comunitatea să prindă în atenție o multitudine de aspecte raportate la cele aduse de autorii blogului în discuție.
- Îți mulțumesc că ți-ai rupt din timpul tău pentru a mi-l acorda mie și sper să te mai văd pe aici, poate chiar și pe prietenii tăi :)

Translator