luni, 21 octombrie 2013

Credendo Vides

Crezând, vei ajunge să vezi... Credeți sau nu... eu sunt sigur că ET există.

"A fi sau a nu fi, iată-ntrebarea." (Shakespeare)

    Cred că iubitorii genului științifico-fantastic este imposibil să nu fi citit romanele lui Jules Verne, unii cred că am început cu romanele lui. Dar și cei care nu sunt împătimiți ai acestui gen au știință despre acest mare scriitor.
    Poate vă veți întreba: - De ce Jules Verne? Ce legătură are cu "A fi sau a nu fi...".
    Un pic de răbdare, vă rog.
   Când eram prin clasa a IV-a (1974), am citit pe nerăsuflate romanul științifico-fantastic De la Pământ la Lună (unul din cele mai vechi din acest gen), scris de Verne în anul 1865 (vă rog să rețineți anul). Romanul descrie construirea unei nave spațiale, în formă de obuz, numită Columbiad, care să fie lansată în spațiu spre Lună, (pe atunci, nici în visurile mele cele mai... fantastice nu mi s-a arătat că vor veni vremurile în care eu voi ajunge să am un blog al meu pe care să pălăvrăgesc despre acest roman).

    La o sută de ani după apariția romanului, misiunea Apollo 8 este lansată spre Lună și după un zbor de 147 h și 1 min. amerizează în Pacific. Dar mai importante decât acest fapt sunt similitudinile între proiectul Columbiad imaginat de Verne și misiunea Apollo 11:
  1. Tunul lui Verne se numește Columbiad - iar modulul de comandă al misiunii Apollo 11 a fost denumit Columbia;
  2. Echipajul din roman era format din trei persoane - iar echipajul misiunii a fost tot din trei persoane;
  3. Dimensiunile obuzului Columbiad sunt foarte apropiate de cele ale modulului de comandă (sau am putea spune că tocmai invers);
  4. Obuzul Columbiad a fost realizat din aluminiu (în loc din oțel care era materialul uzual la acel timp) - modulul Columbia a fost, în principal, construit din aliaje de aluminiu;
  5. Lansarea obuzului, în roman, are loc în Florida la fel ca toate misiunile Apollo - de ce? Pentru că Verne a concluzionat corect în roman că obiectele sunt lansate mai ușor în spațiu dacă lansarea se face spre zenitul unui loc anume (cuprins între 0 și 28 grade latitudine nordică) și că zenitul se aliniază mai bine cu orbita Lunii în apropierea ecuatorului terestru.;
  6. Verne a calculat că era nevoie de 122 tone de pulbere (bumbac azotic denumit și pyroxil sau fulmicoton) pentru propulsarea obuzului spre lună. De ce? Pentru că numai explozia acestei cantități ar fi degajat gazele care să creeze presiunea necesară pentru propulsarea obuzului cu viteza de 16.5 km/s astfel încât, după decelerare la trecere prin atmosfera Pământului, obuzul să rămână cu viteza reziduală de 11 km/s, viteză suficientă ca acesta să ajungă pe Lună. Care credeți că este viteza cosmică (de eliberare) sau viteza de evadare a Pământului (după cum a fost denumită de Verne în roman)? Ați ghicit, aproximativ 11,2 km/s.
    Eu nu cred că Jules Verne a fost numai un tip extrem de inteligent cu o imaginație fantastică ci și un vizionar care poate că a fost un pic ajutat, și nu numai de calculele reale de inginerie ale timpului lui. Dumneavoastră ce credeți? Zâmbiți, vă rog.
    Și acum să explic de ce am pălăvrăgit pe seama romanului lui Verne și similitudini-le de mai sus.
   Mai zilele trecute am primit pe mail, de la un prieten bun, un document în care este redat un interviu realizat în anul 2010 cu Dl. Alfred Lambremont Webre, Doctor în Drept și Judecător al Tribunalului din Kuala Lumpur pentru crime de război.
    Nu voi reda integral interviul (poate fi citit pe http://armadaa.blogspot.ro/2010/11/interviu-cu-alfred-lambremont-webre.html), doar vreau să vă îndemn la reflecție și la a comenta pe tema acestui subiect.
    Iată ce afirmație face Dl. Alfred Lambremont Webre: "Trăim într-un univers de origine inteligentă. Sunt dovezi că există civilizații etice mai avansate decât a noastră, care participă la procesul nostru de dezvoltare." 
    De la această afirmație a pornit tăvălugul întrebărilor reporterului.
 Dl. A. L. Webre a mai afirmat că există declarații ale angajaților guvernului S.U.A., precum că au participat la programe secrete de relaționare cu anumite civilizații extraterestre cu care se conlucrează încă din anii '50. Mai mult decât atât, Andrew Basiago, fiul unui oficial C.I.A., a fost înscris de la vârsta de 7 ani într-un program secret pentru copiii super-dotați care erau antrenați pentru a deveni ambasadori ai Pământului înaintea raselor extraterestre.

    Foarte aproape...

    Vă aduceţi aminte că Buzz Aldrin a afirmat că la aselenizarea pe Lună, în 1969, erau două nave extraterestre mari în jurul marelui crater? Versiunea lui a fost verificată de oficialii NASA dar nu au oferit presei o confirmare oficială.
    Se pare că cea mai apropiată civilizație etică extraterestră este la, aș putea spune folosind argoul, "o aruncătură de băț". Adică vecina noastră din spate, MARTE, zeul războinic al romanilor. 
    De ce Marte? Păi, să ne întoarcem la interviul cu A. L. Webre care afirmă că a avut loc o întâlnire cu trei astronauți de pe planeta Marte și că în ianuarie 2009, Virginia Olds, angajată a CIA, a confirmat că renumita instituție are știință de existența unei civilizații umanoide ce trăiește în subsolul lui Marte. Se crede că în anul 9500 î.Hr. fragmente din supernova Vela au intrat în sistemul nostru solar și au distrus ecologia de pe Marte. Marțienii, cu vreo 1.500 de ani mai avansați decât noi etic și tehnologic, s-au refugiat sub solul marțian.
    Același A.L. Webre afirmă că "Se crede că civilizațiile etice extraterestre au utilizat fenomenul  OZN pentru a ne obișnui cu existența lor, iar între 2010 și 2020 putem începe să avem relații deschise cu aceste civilizații."
    La Summitul European de Exopolitică din 2009 astronauți ai NASA și Agenției Spațiale Ruse au afirmat că a existat contact cu civilizațiile extraterestre.
    Este logic să vă puneți întrebarea de ce acești extratereștri nu se prezintă în societate; de ce nu-i cunoaștem? Pentru că există o lege universal valabilă: nu se intervine în evoluția unei civilizații de pe altă planetă.
    Dl. Webre mai afirmă că în foarte puțin timp vom învăța să folosim teleportarea cuantică și să scoatem energie din spațiu, că încă suntem într-o eră de tranziție, în care trebuie să decidem dacă mergem către distrugere sau către avoluție.
    Dar în ceea ce privește existența altor civilizații etice extraterestre există mulți sceptici printre noi. Dacă nu voi reuși să conving pe niciunul dintre aceștia că ET există, măcar să le arunc un sâmbure de îndoială în credința lor.

     Singuri în Univers !?

    Calea Lactee este galaxia gazdă a sistemului nostru solar și a altor aproimativ 100-400 de miliarde de stele cu planetele lor, precum și a peste 1.000 de nebuloase. Galaxia noastră face parte dintr-un grup de 3 mari galaxii și alte 30 mai mici, numit Grupul Local care are o dimensiune de 5 milioane de ani lumină, și este a doua ca mărime după Andromeda. La acestea se adaugă alte așa zise galaxii false dintre care cea mai apropiată se găsește la distanța de 80.000 de ani lumină de noi. Universul vizibil este constituit din cca 1019 de stele cuprinse în cca 1011 de galaxii de mărimea Căii Lactee.

    Domnilor sceptici, chiar credeți că în nici una din aceste 1011galaxii nu există nici măcar un singur sistem solar cu o singură planetă care să fie situată la o distanță optimă de soarele ei pentru a-i permite dezvoltarea vieții. Este de reținut că NU este obligatoriu ca pe acea planetă baza vieții să fie carbonul, ca și pe Pământ.

Cu speranța că v-am trezit interesul aștept, cu nerăbdare, comentariile voastre.

    

2 comentarii:

  1. Nu ma indoiesc de existenta altor civilizatii / forme de viata. Am doar o singura intrebare: esti sigur ca OMUL a pus piciorul pe LUNA ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acest lucru ar trebui să reprezinte subiectul unui nou articol. Am văzut acum câțiva ani reportajul. Se speculează că totul nu a fost decât o înscenare foarte bine regizată.
      Nu promit dar, voi incerca să ma documentez și să încropesc un articol.
      Multumesc pentru că ai avut răbdare să citești. Și sper că ți-a plăcut articolul !?

      Ștergere

Înainte de a comenta:
- Semnează-te cu numele/pseudonimul. Nu se acceptă comentarii de la "panadecauciuc, adidas torssion etc".
- Fii politicos chiar dacă nu avem opinii similare. Respectul solicită respect, acesta este motivul pentru care pe acest blog nu vor fi acceptate atacurile personale. Problemele legate de alți bloggeri nu le posta aici.
- Comentariul trebuie să aducă informații noi. Încearcă să aduci în discuție experiențele personale. Contribuția ta ajută comunitatea să prindă în atenție o multitudine de aspecte raportate la cele aduse de autorii blogului în discuție.
- Îți mulțumesc că ți-ai rupt din timpul tău pentru a mi-l acorda mie și sper să te mai văd pe aici, poate chiar și pe prietenii tăi :)

Translator